• WELKOM AANBOD
  • TOT 30% BONUSPILLEN
  • VOOR ALLE BESTELLINGEN
Ondersteuning Ondersteuning
Werkuren 09:00 - 17:00
Nederland Telefoon:
Internationale telefoon:

Wij snappen dat klanten die voor de eerste keer zaken doen met apobeste.com een aantal verschillende vragen hebben voor onze dienst. Vandaar dat we een aantal van de meest gestelde vragen op een rijtje hebben gezet. 

Wat kan ik doen bij deze website?

Bij apobeste.com bieden we u een informatieve website aan en een online gezondheidsdienst. Met onze dienst is het gemakkelijker dan ooit om een consult aan te vragen met een dokter. Het is belangrijk dat u snapt dat wij zelf geen producten aanbieden – het is dan ook niet mogelijk dat u producten direct bij ons koopt. 

Wat wij wel doen is u in contact brengen met doctoren binnen Europa om uw eventuele symptomen te bepalen. Na een consult is het voor de dokter mogelijk om uw informatie (en eventuele voorschriften) door te spelen naar een apotheek waar u vervolgens de geneesmiddelen ontvangt.

In het geval van geneesmiddelen op recept is het enkel mogelijk om deze voorgeschreven te krijgen op het moment dat een arts heeft bepaald dat deze geneesmiddelen voor u de juiste zijn. Indien uw aanvraag is goedgekeurd dan ontvangt de onafhankelijke apotheek uw gegevens en kan uw bestelling worden verwerkt. 

Hoe weet ik zeker dat mijn gegevens veilig blijven?

Bij apobeste.com snappen we als geen ander hoe belangrijk het is dat bepaalde gegevens privé blijven veilig opgeslagen worden. Omdat discretie voor ons zo belangrijk is hebben we zelf een uitstekende beveiliging op onze systemen draaien. We hebben encryptie op onze servers draaien en de servers staan in een beveiligde omgeving. Daarnaast is ons gehele systeem regelmatig nagekeken om ervoor te zorgen dat er geen kwetsbaarheden zijn of eventuele dreigingen zijn die nog onbekend zijn. Daarnaast bieden we geen persoonlijke gegevens aan bij externe partijen, met uitzondering de online apotheken en dokters waar we mee samenwerken. 

Is het veilig om online geneesmiddelen online te bestellen?

We snappen dat het voor mensen vreemd is om een online apotheek te gebruiken. Het is daarom ook belangrijk om te weten dat wij er zelf stappen voor nemen om ervoor te zorgen dat u altijd authentieke, echte geneesmiddelen ontvangt. Voor ons is het belangrijk om er zorg voor te dragen dat u geneesmiddelen van de hoogst mogelijke kwaliteit ontvangt. In het geval dat u toch ooit een twijfel heeft over eventuele medicatie dan kun u altijd contact met ons opnemen. 

Hoe weet ik of een bestelling is ontvangen?

U kunt via ons systeem altijd zien wat de actuele status van uw bestelling is. Gelukkig worden de meeste bestellingen binnen enkele dagen verwerkt en naar u toegestuurd. Mits dit niet het geval is dan zult u 

Heeft mijn betalingsmethode nog invloed op de kosten?

We zijn er bij apobeste.com trots op dat u niets extra hoeft te betalen als het gaat om de manier waarop u een betaling doet. Ongedacht de manier waarop u betaalt hoeft u bij ons geen extra kosten meer te verwachten. 

Hoe weet ik zeker dat met betaling goed is ontvangen?

Nadat u uw bestelling heeft gedaan ontvangt u van ons een e-mail ter bevestiging. Wanneer het eventueel toch niet zou lukken om uw bestelling te doen dan krijgt u binnen een of twee dagen een herinneringsmail waarin we u erop attenderen dat uw betaling niet gelukt is. U heeft dan ook gelijk de mogelijkheid om de betaling alsnog te doen. 

Zitten er verborgen kosten aan mijn bestelling? 

We willen het liefst zo open mogelijk en transparant zijn over de kosten die u moet betalen. U moet rekening houden met een percentage voor de apotheek, voor een voorschrift en voor de administratieve kosten bovenop de kosten van het geneesmiddel zelf. Wanneer u de bestelling voor de eerste keer in gang zet heeft u gelijk een duidelijk overzicht van de verschillende kosten, inclusief de totaal te betalen prijs die u moet gaan betalen. U hoeft laten geen rekening te houden met verborgen kosten voor uw bestelling. 

Kan ik een bestelling terugsturen?

Het is belangrijk om te weten dat apotheken zich aan bepaalde wet- en regelgeving moet houden. U verwacht dat uw geneesmiddelen aan de hoogste mogelijke eisen voldoen met betrekking tot veiligheid. En dat verwachten andere klanten ook. Wij werken daarom enkel samen met apotheken die dit net zo belangrijk vinden als u. Bij een farmaceutisch bedrijf doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat uw producten met de hoogst mogelijke zorg wordt gemaakt. 

Zodra een geneesmiddelen de apotheek heeft verlaten kunnen we er niets meer over zeggen met betrekking tot veiligheid of effectiviteit. Hierdoor is het voor een apotheek niet mogelijk om een geneesmiddel terug te nemen en vervolgens nog geen keer aan een andere klant mee te geven. Op dat moment zal het geneesmiddel worden vernietigd. 

Hierdoor betekent het dus ook dat u geen geld terug kunt krijgen bij uw bestelling, tenzij het om een directe fout van apobeste.com, de voorschrijvende arts, of de apotheek gaat. Wanneer u een bestelling tot waar geen doktersvoorschrift voor nodig is dan kunt deze binnen 14 dagen na datum verzending altijd terugsturen en op die manier uw geld terugkrijgen. 

Normaal worden mijn medicijnen vergoed – moet ik hier betalen?

Omdat u hier via een privé instelling koopt en niet via nationale apothekers is de kans zeer gering dat u geld terugkrijgt van uw bestelling via uw verzekeraar. Dit is ook lastig aangezien u bij ons geen factuur krijgt met uw bestelling.

Mijn bestelling is afgewezen maar ik heb al betaald

Op het moment dat u uw bestelling al hebt betaald en de bestelling niet kan worden geleverd krijgt u automatisch uw geld teruggestort. Het teruggestort verzoek wordt dan onmiddellijk verwerkt door ons. Het kan echter wel twee weken duren voordat u uw geld heeft in verband met de banken. Helaas zijn deze vertragingen buiten onze controle – mocht u echter toch nog vragen hebben dan kan u altijd contact opnemen met de klantendienst. 

De website werkt niet optimaal

Als u merkt dat de website niet goed of helemaal niet goed kan worden getoond dat is het belangrijk dat u eerst zeker weet of u een internetbrowser gebruikt die onze site kan tonen. De meest gangbare webbrowsers die gebruikt worden zijn Microsoft Edge en Google Chrome. Werkt de site niet op een van deze browsers, neemt u dan contact op met onze klantendienst.

Wat is de GDPR? 

U heeft waarschijnlijk al eens gehoord van de GDPR – de EU General Data Protection Regulation. Deze is sinds mei van 2018 in effect. Dit betekent dat de bescherming van alle persoonlijke gegevens op dezelfde manier zal worden bepaald in elk land binnen Europa. Dit betekent dat alle Europese ledenstaten dezelfde regelgeving hebben. Uiteindelijk betekent het dat u als consument veel meer zeggenschap heeft over wat er met uw persoonlijke gegevens kan gebeuren. 

De persoonlijke gegevens in dit geval is alle informatie waarmee u als persoon zowel direct als indirect kan worden identificeert. Denk bijvoorbeeld aan een naam of zelfs maar een IP-adres. Dit is geautomatiseerde persoonlijke data, maar ook data onder een pseudoniem.

Ik heb een vraag die hier niet beantwoord is

Op het moment dat u vragen hebt die hier niet zijn beantwoord dan kunt u het best contact opnemen met onze klantendienst. Deze zal er alles aan doen om u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.